sulje

Fileeribs-pizza

Antti Vahtera 4.7.2018

PORSAAN FILEERIBS-PIZZA

 

Pecorino-yrttiöljy:

  • 3 dl raastettua pecorinojuustoa
  • 2 dl tuoretta basilikanlehtiä
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria

 

Pizzapohja:

  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 25 g hiivaa
  • noin 5 ½ dl (noin 400 g) durumvehnäjauhoja
  • 1/2 dl oliiviöljyä

 

  • Pizzojen ja lihojen päälle: ohueksi suikaloitua punaista chiliä

Poista fileestä mahdollinen kalvo ja ylimääräiset jänteet. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen grillausta.

Grillaa fileen pinta kauttaaltaan paahtuneen ruskeaksi. Kypsennä liha epäsuoralla lämmöllä (kaasugrillissä keskipoltin kiinni, hiiligrillissä hiillos sivuilla ja ruoka hiilettömällä alueella). Kokeile lihan kypsyyttä mittarilla: Lihan sisälämpötila ollessa 65 astetta, liha kannattaa nostaa grillistä. Muista että lihan kypsyminen jatkuu vielä parilla asteella, kun olet nostanut lihan grillistä. Anna lihan levähtää hetki ennen viipalointia.

Valmista pecorino-yrttiöljy: Sekoita kaikki aineet yhdessä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Tarkista suola.

Tee pizzataikina: Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja hiiva. Lisää siivilöidyt jauhot pienissä erissä ja sekoita taikina kimmoisaksi. Jätä jauhoja vähän kaulimiseen. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli noin puolen tunnin ajan.

Lisää pizzataikinaan oliiviöljy ja vaivaa taikina taas kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Sirottele leivonta-alustalle jauhoja ja kauli taikinasta pizzakiven kokoiset levyt. Paista pohjat kuumalla pizzakivellä rapeiksi. Nosta kypsät pizzapohjat leikkuulaudalle, sivele pinnalle pecorino-yrttiöljyä, lisää viipaloitua fileeribsiä, ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja suikaloitua punaista chiliä, mistä siemenet on poistettu. Mausta pizzat vielä mustapippurilla ja ripottele lihaviipaloiden päälle sormisuolaa.