sulje

Lisukkeista lisäpotkua

Antti Vahtera 12.9.2018

Aina ei tarvitse syödä perunaa, pastaa ja riisiä, vaan lihalautastasi voit piristää esimerkiksi paahdetuilla kasviksilla. Vahteran vinkit parempaan lautasmalliin löydät alta.

Paahdetut ruusukaalit

 

  • 200 g ruusukaalia
  • Oliiviöljyä
  • Mustapippuria myllystä
  • Maldon-suolaa

 

Pese ruusukaalit hyvin. Poista tummuneet pintalehdet ja kanta. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi suikaleiksi ja paista kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile paistettujen Kannuksen Lihakaupan possunsuikaleiden kanssa.

Paahdetut kasvikset

 

  • 8 pientä porkkanaa
  • 2 hunajanaurista
  • 1 pieni parsakaali
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • Muutama tuore timjamin oksa
  • Oliiviöljyä
  • Mustapippuria myllystä
  • Maldon-suolaa

 

Pese kasvikset hyvin kylmän juoksevan veden alla. Leikkaa porkkanat pitkittäin kahdeksaan osaan, lohko nauriit kahdeksaan osaan, leikkaa kukkakaali ja parsakaali pieniksi nupuiksi ja sipulit 10 cm:n pätkiksi. Laita kaikki kasvikset kulhoon, lisää vähän oliiviöljyä, timjamin oksat, mausta pippurilla ja suolalla. Paahda kasvikset 225 asteessa rapean kypsiksi, kuitenkin niin, että ne jäävät vielä sopivan napakoiksi. Tarkista maku. Tarjoile lisukkeena paistettujen Kannuksen Lihakaupan possunsuikaleiden kanssa.