sulje

Raakamakkara – rapu-skagen hodari

Antti Vahtera 4.7.2018

KANNUKSEN RAAKAMAKKARA, RAPU-SKAGEN HODARI

  • 10:hengelle

 

Paista makkarat paistinpannulla kirkastetussa voissa tai grillissä pinnaltaan rapeiksi ja kypsiksi.

 

Katkarapumajoneesi:

  • 500 g kuorittuja jumbokatkarapuja
  • 4 dl Hellman`s real majoneesia
  • 2 rkl Dijon sinappia
  • 2 rkl suikaloitua lehtipersiljaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • mustapippuria myllystä

Kuori katkaravut panssareista. Sekoita majoneesiin sinappi, sitruunan mehu, silputtua lehtipersiljaa ja katkaravut. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Hodarisämpylät:

  • 40 g hiivaa
  • 0,5 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 dl öljyä
  • 2,5 dl grahamjauhoja
  • n, 1 l vehnäjauhoja

Sekoita lämpimään veteen hiiva, sokeri, suola ja öljy. Sekoita joukkoon grahamjauhot. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina hyvin, jätä kuitenkin noin 2 dl jauhoja leivontaan. Anna taikinan kohota tunnin ajan lämpöisessä paikassa. Jaa kohonnut taikina noin 10 osaan. Pyörittele tennispallon kokoisia pyöreitä hodarisämpylöitä, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja painele kevyesti. Anna kohota 20 minuuttia liinan alla. Paista 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes kypsiä. Nosta kypsät sämpylät uuniritilälle ja peitä liinalla. Halkaise hetken levähtäneet sämpylät ja grillaa tai paahda rapeiksi.

Nostele paahdettujen sämpyläpuolikkaiden päälle rapumassaa, kuumia paahdettuja makkaroita, runsaasti ohueksi renkaiksi leikattua punasipulia, pinnalle mustapippuria myllystä ja päälle sämpylän toinen puoli! Nam!!!