sulje

Savustettua lampaanviulua

KLK 12.4.2019

Savustettua lampaanviulua & muhennettua purjo-perunaa

  • Kannuksen Lihakaupan savustettu lampaanviulu (pastrami, kypsä)
  • 10 jauhoista pientä perunaa
  • 2  salottisipulia
  • 1 pieni purjo
  • 4 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • ripaus raastettua muskottipähkinää maun mukaan

 

1. Kuori perunat ja sipulit, halkaise purjo ja pese kaikki hyvin.
2. Silppua sipulit pieneksi.
3. Pilko perunat 2 cm kuutioiksi ja purjo ohuiksi puolirenkaiksi.
4. Kuullota sipulit kattilassa voin kanssa.
5. Lisää perunat ja anna kuumentua.
6. Lisää 3 dl kermaa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä.
7. Lisää sekaan purjo, loput kermasta. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kerma saostunut.
8. Leikkaa savustetusta lampaanviulusta ohuen ohuita siivuja ja herkuttele muhennettujen perunoiden kanssa.