sulje

ScanStar 2018 -pakkauspalkinto

28.9.2018

ScanStar 2018 -pakkauspalkinto Kannuksen Lihakaupan Grillipekoni-tuotteen kartonkipohjaisella elintarvikevuoalla. 

Pouttu Oy kuuluu Suomen suurimpiin liha-ja lihavalmisteiden valmistajiin. Yhtiö lanseerasi Kannuksen Lihakauppa Grillipekonin toukokuussa 2018.

– Etsimme jatkuvasti uusia ja ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. Lihatuotteiden lyhyen säilyvyyden vuoksi markkinoilla on rajoitetusti vaihtoehtoja muovisille elintarvikepakkauksille, Pouttu Oy:n kehitysjohtaja Pirkko Rahkonen kertoo.

Forssalainen startup-yhtiö Jospak Oy on voittanut ScanStar 2018 -pakkauspalkinnon Kannuksen Lihakaupan Grillipekoni-tuotteen kartonkipohjaisella elintarvikevuoalla.

Jospakin innovaatio on elintarvikepakkausratkaisu, jossa on jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa. Kuitupohjainen vuoka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle.

Vuoka on vuorattu barrier-muovikalvolla, minkä ansiosta se soveltuu suojakaasupakkaamiseen. Käytön jälkeen kuluttaja voi irrottaa kalvovuorauksen ja lajitella materiaalit omina jakeinaan kartonki- ja muovikierrätykseen.

Tuomaristo perusteli voittajan valintaa muun muassa oikeaoppisella kierrätyksellä.

“Tuotteen design ottaa huomioon visuaalisen viestinnän, materiaalin käytön ja kierrätyksen. Pakkauksen pohjan ohjeet opastavat pakkauksen oikeaoppiseen kierrätykseen. Kuitupohjan ja kalvon helppo erottaminen tekee lajittelun vaivattomaksi”, raati perustelee.

Voittaneen pakkauksen ja Kannuksen Lihakaupan designin tekijät löytyvät Lahdesta, toteuttajana on mainostoimisto Ilme.

ScanStar on pohjoismainen pakkauskilpailu, jonka Scandinavian Packaging Association on järjestänyt vuodesta 1969. Järjestäjä on The Danish Technological Institute. Palkinnot jaetaan marraskuussa FoodTech-messujen yhteydessä Tanskan Herningissä.