sulje

Uusien perunoiden keittäminen

28.6.2018

Pese perunat hyvin, jos kuori ei lähde käsin hankaamalla pois, käytä juuresharjaa tai raavi pöytäveitsellä. Uusien perunoiden pitää loistaa hohtavan valkean keltaisina pöydässä. Laita perunat astiaan ja peitä raikkaalla vedellä. Mittaa ruokalusikallinen, alle. 20 g, karkeaa suolaa vesilitraa kohti. Keitä vesi kiehuvaksi, lisää reilusti tillin varsia ja perunat. Keitä kevyesti poreillen kunnes perunat ovat lähes kypsiä (kokeile hammastikulla, terävän pikkuveitsen kärjellä tms.). Kaada vesi pois. Anna höyryjen myös tasaantua. Laita muutama arkki talouspaperia perunoiden päälle ja sulje kansi. Perunat kypsyvät lopullisesti ja ovat juuri parhaimmillaan tarjottavaksi. Tämä tapa pitää perunat ryhdissä myös pienen odottamisen ajan.