sulje

Varo kuivumista – folio kypsentää ja pitää mehukkaana!

12.4.2018

Folio on grillaajan hyvä apuväline. Siihen voit kääriä kypsymään grillattavia herkkuja, kuten sieniä, sipulia tai muita kasviksia. Se myös hidastaa ruoan jäähtymistä ja kosteuden haihtumista grillauksen jälkeen. Jos ruoka siis jostain syystä joutuu odottamaan syöjiään, folio auttaa pitämään sen tarjoilukelpoisena pidempään.

Hyvä apu se on myös silloin, kun grillissä on paljon eri aikaan kypsyvää tavaraa: älä turhaan kuivata ensin kypsyneitä grillissä vaan nappaa ne folioon odottamaan. Näin vältyt ylikypsennykseltä.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että liha jatkaa kypsymistään foliossa. Jos siis tiedät, että lihaa ei syödä heti, jätä se grillatessa hieman aiottua raaemmaksi ja kääri tiiviisti folioon. Lihaan sitoutunut lämpö huolehtii lopusta kypsennyksestä ilman kuivahtamisen vaaraa. Tätä kypsytyskeinoa voi käyttää myös tarkoituksellisesti: jätä mediumina tarjoiltava nauta tai lammas paistovaiheessa huoletta roseeksi ja anna folion hoitaa loput.

Folioon kääriminen toimii myös possun ja siipikarjan kanssa. Kiusaus paistaa ne kuivaksi vähenee, kun varmistat viimeistelyn foliolla. Foliossa kosteus myös vetäytyy lihan sisään, mikä auttaa säilyttämään mehukkuuden.

Tutustu Kannuksen Lihakaupan herkullisiin kinkkuvartaisiin